Guatr hastaları şunları yemekten kaçınmalıdır:
1
|
Lahana
|
2
|
Turp
|
3
|
Mısır
|
4
|
Karalahana
|
5
|
Soya fasulyesi
|
6
|
Yer fıstığı
|
7
|
Şalgam
|
Guatr hastalığına iyi gelen besin ve bitkiler şunlardır:
Antep fıstığı
|
|
balık
|
Haftada 2 kez Özellikle somon, sardalya
ve hamsi gibi yağlı balıklar
|
Brokoli
|
|
Ceviz
|
|
Çay
|
|
Dereotu
|
Sabah aç karnına yenmeli
|
Dut ve kurusu
|
|
Havuç ve suyu
|
|
Hoşaf (ERİK)
|
|
Hünnap
|
|
İnek Sütü
|
|
Katır tırnağı
|
|
Kereviz
|
Kaynatılıp içilirse çok faydalıdır
|
kuru erik
|
|
Mantar
|
|
Okaliptüs
|
|
pazı
|
|
Pırasa
|
|
sarımsak
|
|
Soğan
|
|
Su
|
Günde 2,5 3 litre
|
taze fasulye
|
|
Tere Tohumu
|
Şekerle yenilmeli
|
Yoğurt
|
Günde 1 kase
|
Yoğurt Otu
|
|
Yulaf
|
|
yumurta
|
Guatr Hastalığı İçin Karışık Bitkisel Tarifler:
Guatr İçin Çay Tarifi:
Malzemeler:
|
Baldırı kara
|
Pelin
|
Biberiye
|
Karabaş otu
|
Ökse otu
|
Ispanak
|
Kereviz tohumu
|
Tarçın
|
Melisa
|
Morkekik
|
Civan perçemi
|
Bunlar karıştırılıp harmanlanır ve çay yapılarak içilir.
Kereviz
|
ıspanak
|
iç ceviz
|
Dere Otu
|
Malzemeler
|
100 gr deniz süngeri
|
1 kg kestane balı
|
Malzemeler
|
50 gr. Ispanak tohumu
|
50 gr. kereviz tohumu
|
50 gr. dere otu tohumu
|
1 kg bal
|
Bu 4 malzeme karıştırılır. Günde 3 öğün aç karna 1 yemek kaşığı yenir.
guatr derken ?!! böyle eksik bilgi ile faydalı olacağım derken zarar da verebilirsiniz , normal guatr hastalari ile zehirli guatr hastalarının beslenme şekli de ilaçları da ilaç alma şekli de farklıdır
YanıtlaSil