Guatr Hastalarının Yemesi ve Yememesi Gereken Besinler

Guatr hastaları şunları yemekten kaçınmalıdır:

1
Lahana
2
Turp
3
Mısır
4
Karalahana
5
Soya fasulyesi
6
Yer fıstığı
7
Şalgam




Guatr hastalığına iyi gelen besin ve bitkiler şunlardır:




Antep fıstığı

balık
Haftada 2 kez Özellikle somon, sardalya ve hamsi gibi yağlı balıklar
Brokoli

Ceviz

Çay

Dereotu
Sabah aç karnına yenmeli
Dut ve kurusu

Havuç ve suyu

Hoşaf (ERİK)

Hünnap

İnek Sütü

Katır tırnağı

Kereviz
Kaynatılıp içilirse çok faydalıdır
kuru erik

Mantar

Okaliptüs

pazı

Pırasa

sarımsak

Soğan

Su
Günde 2,5 3 litre
taze fasulye

Tere Tohumu
Şekerle yenilmeli
Yoğurt
Günde 1 kase
Yoğurt Otu

Yulaf

yumurta




Guatr Hastalığı İçin Karışık Bitkisel Tarifler:

Guatr İçin Çay Tarifi:
Malzemeler:
Baldırı kara
Pelin
Biberiye
Karabaş otu
Ökse otu
Ispanak
Kereviz tohumu
Tarçın
Melisa
Morkekik
Civan perçemi



Bunlar karıştırılıp harmanlanır ve çay yapılarak içilir.


Kereviz
ıspanak
iç ceviz
Dere Otu

  Bu dördü bol miktarda yenir.

Macun Tarifleri:
Malzemeler
100 gr deniz süngeri
1 kg kestane balı

Deniz süngeri yakılır.Bal ile karıştırılır.Günde 3 defa 1 çorba kaşığı yenir.

Malzemeler
50 gr. Ispanak tohumu
50 gr. kereviz tohumu
50 gr. dere otu tohumu
1 kg bal
Bu 4 malzeme karıştırılır. Günde 3 öğün aç karna 1 yemek kaşığı yenir.






1 yorum:

  1. guatr derken ?!! böyle eksik bilgi ile faydalı olacağım derken zarar da verebilirsiniz , normal guatr hastalari ile zehirli guatr hastalarının beslenme şekli de ilaçları da ilaç alma şekli de farklıdır

    YanıtlaSil

Kula%C4%9F%C4%B1m%C4%B1z+Neden+%C3%87%C4%B1nlar